Visie

Welkom

Wij zien jou graag!

Als team werken we in verbondenheid samen aan een goede sfeer. Je bent wie je bent, iedereen is mooi en mag zich thuis voelen op onze school. Iedereen wordt gezien met zijn talenten en noden, elke dag opnieuw. “School maken”, doen we samen met de leerlingen, ouders, leerkrachten en onze plaatselijke gemeenschap. Met het vuur in ons willen wij alle harten verwarmen.

Katholieke dialoogschool

Geloof in jezelf, de anderen en de Andere

We geven elk kind kansen om te groeien in het geloof: in zichzelf, in de anderen en de Andere. Hierbij respecteren we elk kind in zijn/haar manier van geloven. Met respect voor wat wij, Vrije Basisschool Sint-Macharius, hebben opgebouwd in het verleden willen wij elk kind nieuwe kansen bieden om te bouwen aan zijn/haar toekomst.

Kwaliteit

Krachtig groeien in een veilige leeromgeving

Vanuit een veilige, warme en kwaliteitsvolle leeromgeving bieden we een passend aanbod afgestemd op de haalbaarheid van elk kind en elke leerkracht. Zo geloven we in de leerkracht en leefkracht van elk kind waarbij doen, bewegen en creatief handelen in ons schoolverhaal belangrijk zijn. We helpen elk kind te ontwikkelen in zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Dit met de focus op kennis verwerven, attitudes aanleren en zinvol leren. Zo geven we elk kind ruime groeikansen om te ontwikkelen tot lieve mensen.

Eigentijds tegendraads

We maken op een eigentijds tegendraadse manier school

Eigentijds tegendraads bieden we, in de drukte van onze huidige maatschappij, onze kinderen rust en geborgenheid aan. We hechten belang aan structuur en een consequente aanpak waarbij afspraken zorgen voor discipline en veiligheid. We staan ook open voor nieuwe uitdagingen, steeds met een kritische blik, goed doordacht en altijd op voorwaarde dat het iedereen ten goede komt.